top of page

Recent Posts

Archive

Tags

RSS Feed

❖ ריפוי, רגשות ומעשי קסמים | חלק ראשון


גֵה חוֹנְג [1] היה פקיד דרומי זוטר בימי שושלת גִ'ין. חקר דאואיזם, אלכימיה ושיטות לאריכות ימים. מעבודותיו השתמרו כרך אחד של "מסורות בני האלמוות [2]" ושני כרכים של "המורה החובק את הפשוט [3]", שהפך לכינויו. כה אמר גֶה חוֹנְג: בין אלו שהחלו לתרגל את הדאו ביְמֵי קֶדֶם, לא היה מי שלא טיפל במיומנויות הרפואה כדי לחלץ את עצמם מפורענות.

是以古之初為道者,莫不兼修醫術,以救近禍焉。


טוף... אשתי היקרה, להלן "נסיכת המזרח", הציעה שנחפש איזו פעילות משותפת. חיש קל פצחתי ב"אֵאוּרֵקָה" – חתירה ספורטיבית בנחל הירקון. למרות ההתלהבות שהפגנתי מצאנו את עצמנו באיזה קורס רוחני בערבות נתניה. השלב הראשוני בטיפול באותו קורס הוא תשאול. נו – ממש כמו ברפואה סינית. האמת, זה גרם לי להרהר לא מעט מדוע אני מזניח מעט את השלב החשוב הזה ומתחיל אחרי שיח קצר במלאכת הריפוי – בדרך כלל פציעות ספורט ואורתופדיה. ללא התבוננות פנימה וגילוי מנעד הרגשות הפועמים בנו, הסיכוי לריפוי "חיצוני" לא יהיה שלם.


מבלי להיכנס במדויק להגדרה מהי רפואה סינית כדאי לזכור כי נולדנו עם יכולת ריפוי עצמי. מתרגלי רפואה סינית יכולים לעזור להטעין את התפקוד הזה בגופנו בדרכים שונות, וחשוב יותר, מראים כיצד לעשות זאת בעצמנו. על ידי הגדלת ואיזון הצ'י, אנו מאפשרים לגופנו ולהוויה שלנו את התמיכה המרפאה לה הוא זקוק. הגוף שלך, כמו כל אחד אחר, חווה כאב, אי נוחות ורמזים אחרים שמפנים את תשומת לבך לכך שמשהו כבוי. כל שיטת רפואה סינית מבוססת על צ'י, האנרגיה או כוח החיים בתוכך ובסביבתך. הפיזיקה המודרנית תומכת באמונה ארוכת שנים זו. הכל אנרגיה.


"ההבדל בין שליטה ובין איבוד שליטה על הרגשות הוא שורש החיים והמוות ונקודת ההתחלה של החיים והמוות". רשומות האביב והסתיו של מר לוּ [4].


"רוב הרופאים המודרניים מגלים שרוב המטופלים שלהם סובלים מתסביך הסימפטומים המכונה בדרך כלל "דְּחָק". עם זאת, מתח רגשי נחשב בדרך כלל כגורם מבלבל ולא כגורם סיבתי בפתופיזיולוגיה [5]. הערכה זו מנוגדת לעקרונות הרפואה הסינית הקלאסית, שבמקור התייחסה לחוסר איזון רגשי כאל סבל רוחני בעל משמעות ראשית. בעוד שהפילוסופיה הסינית העתיקה ראתה ברגישות הרגשית את הנכס הגדול ביותר שלנו בתהליך הגשמת הגורל האנושי, היא גם ראתה את המזג האנושי כאחריותנו הגדולה ביותר בשל פוטנציאל פתוגנטי עצום." היינר פרוהוף [6].

צילום: Ran Golani

oOo 1. Ge Hong 葛洪 283-343 2. Shenxian zhuan 神仙傳 3. Baopuzi 抱樸子 4. Lüshi chunqiu 呂氏春秋 5. פתופיזיולוגיה - ענף רפואי העוסק בתהליכים פיזיולוגיים הקשורים במחלות או בפגיעות אחרות. 6. Heiner Fruehauf. "All Disease Comes From the Heart: The Pivotal Role of the Emotions in Classical Chinese Medicine."


 


bottom of page