❖ שש הפוּ המיוחדים
כחלק מנפלאות התקופה הזו מתקיים תמהיל של התחדשות פנימית וחיצונית – צביעת הבית, סידור ארגזים, אוצרות ופנינים שמשום מה אני אוגר כארבעים שנה. "הספרייה" של לימודי רפואה סינית עם משה אולשבסקי: ספר הנקודות של עופר רז – להלן "ספר אנטומיה טופוגרפית / ד''ר עופר רז", הספר של אולשבסקי ולוין – להלן "עקרונות הרפואה הסינית המסורתית / משה אולשבסקי, אורנה לוין" וכמובן טד קפצ'וק – "מַאֲרָג ללא טוֹוֶה". רגע, מה עם רפואת הצמחים? אה... באותה תקופה עדיין לא חלמו על הפקה או ייבוא, כתוצאה מכך התחום ה"זוטר" הזה לא נלמד כלל.
בכל אופן, תיבת האוצרות גילתה גם חוברת קטנה, יום עיון עם הגברת אליזבת רושה בבית הספר מזרח מערב. זו זכורה לי כהרצאה מעניינת במיוחד שנושאה שש הפוּ המיוחדים. כולם כבר מכירים את המונח אֵטִימוֹלוֹגְיָה (בעברית: גִּזָּרוֹן, גיזרון), ענף בבלשנות החוקר את מקורותיהן של מילים, את תולדותיהן ואת התפתחותן. ובכן, זה מה שרשמתי בהרצאה בנוגע לשתי הסימניות הראשונות של שש הפוּ המיוחדים, להלן Qi Heng Zhi fu 奇恆之腑
הסימנית צִ'י 奇 יוצא דופן, מיוחד, מופלא.
סימנית זו נחלקת לחלק תחתון ועליון. בחלק התחתון אנו מוצאים את הסימנית קה 可 אשר משמעותה יכול, להסכים, לאשר. הקו האופקי מסמל סוג של מכשול והחלק亅ניסיון לצאת לחופשי ולהתחמק מהמכשול. הריבוע הקטן הוא סימנית הפה, קוֹאוּ 口, כאשר יחד נוצרת משמעות של יצירת הסכמה. החלק העליון הוא אדם, ויחד מסמלים שני החלקים אדם אשר מבטא תמיהה, פליאה, הערצה, הפתעה, אדם המופתע לנוכח דבר שונה. מכאן, המשמעות המתקבלת של הסימנית צִ'י היא של משהו נפלא, נדיר, בלתי רגיל, מיוחד, יוצא מן הכלל, ייחודי, מוזר, אי-זוגי.
הסימנית חֶנְג 恆 תמידי, מתמשך.
בצד שמאל זוהי הסימנית שין 心 או לב-נפש. החלק הימני מייצג תנועה מתמדת בין שני גבולות, יצירת הגבלות – כמו ספינה הנעה בין שתי גדות הנהר, משהו שלם, נמצא בכל מקום. כשמוסיפים את הסימנית לב מקבלים משמעות "נאמן", כמו פקיד המקבל הנחיות מהשר ונשלח להוציא אותן מן הכוח אל הפועל ולוודא שהן מתבצעות כהלכה ובמלואן.
צירוף הסימניות צִ'י- חֶנְג: יוצא דופן או יוצא מן הכלל – כלפי הקיים. או, מה שהוא יוצא מן הכלל ומתמשך, בדומה להתמשכות החיים והיווצרות שושלות.
Kommentare