top of page

Recent Posts

Archive

Tags

RSS Feed

❖ הבא בתור הוא סוס


מה מייצג היום בצורה הטובה ביותר את אמנויות הלחימה הסיניות? מה בכלל המשקל של "לחימה" באמנות הלחימה? לא מעט סרטונים מראים מורה זה או אחר המסביר קודם כל על השושלת, ואז מדגים תבנית זו או אחרת, אולי גם מדבר על היבטים בריאותיים. אני לא מדבר אפילו על קרבות עצימים, או תרגול אל מול יריב מתנגד, אלא בכלל על עבודה בזוגות. אני מאמין שניתן למצוא את האיזון הנכון, גם אם מה שמוצג בזוגות מתקיים בשיתוף פעולה, ומוצא כי הסרטון הזה בהחלט עונה על הדרישות.

בדרך כלל נהוג להתמרמר - למה הוא או לא אחר הוא ממשיך השיטה, "רק כי הוא הבן של... ההוא טוב יותר..." שלא ישתמע שאם אתה נצר לשושלת מכובדת סימן שאתה גרוע במיוחד.


גיבור המאמר הוא לִין דוֹנְג-ג'וּ [1], אמן לחימה בסגנון 'גמל שלמה מזרם שבעת הכוכבים', בנו של לִין שַאנְג-וֵיי [2], נכדו של לִין גִ'ינְג-שַאן [3]. לִין למד בצעירותו עם סבו, ולאחר פטירת הסב בשנת 1971 המשיך ללמוד עם אביו ועם בני משפחה אחרים. מלמד היום 'גמל שלמה מזרם שבעת הכוכבים' במחוז שאנדונג.


קיצור תולדות הסב

הסבא הנכבד, לִין גִ'ינְג-שַאן, נחשב לתלמיד הבכיר ביותר של פַאן שוּ-דוֹנְג [4], שתאריך לידתו ופטירתו אינם ודאיים, אבל כנראה נפטר בסביבות שנת 1936.

לִין עבר לעיר הנמל יֵנְטָאי כילד קטן, שם התגורר עד מהפכת התרבות, זמן קצר לפני